Εργαστήριο χορού

Στο Εργαστήρι Χορού του Δεντρόσπιτου, θα έρθουμε σε επαφή με όλα τα είδη χορού, θα εξερευνήσουμε τους μαγικούς κόσμους των χορευτικών παραμυθιών και θα ανακαλύψουμε τους ρυθμούς του σώματός μας αλλά και του κόσμου γύρω μας. Στόχος μας είναι να εκφράσει το κάθε παιδί τα συναισθήματά του, τη δημιουργικότητά του και τη φαντασία του, έχοντας ως μέσο το σώμα, το πρόσωπό και την κίνηση. Θα αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις μας, θα λειτουργήσουμε σε ομάδες, θα καταφέρουμε να παρουσιάσουμε χορογραφίες όλων των ειδών χορού, θα αυτοσχεδιάσουμε δείχνοντας το δικό μας τρόπο έκφρασης και φαντασίας αλλά και θα βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση, την αντίληψη του χώρου και του σώματός μας. Θα βελτιώσουμε τη μνήμη μας, θα αποκτήσουμε επιμονή, υπομονή και ισορροπία. Όλη τη χρονιά, θα διασκεδάζουμε και θα ξεφαντώνουμε στο εργαστήρι του χορού και με έναν μαγικό τρόπο στο τέλος θα σας κάνουμε να τρίβετε τα μάτια σας από το ταλέντο που κρύβεται μέσα μας!

Πηνελόπη Κολοκοτρώνη: Παιδαγωγός – Δασκάλα Χορού – Ειδική Παιδαγωγός

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Βόλο! Συνέχισα τις σπουδές μου στην Πάτρα και στη συνέχεια εγκαταστάθηκα στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους. Από την ηλικία των 3, διδάχθηκα την τέχνη του χορού, στη Σχολή Χορού της Κατερίνας Βαλατσού. Εμπλεκόμενη στους μαγικούς κόσμους των παραμυθιών που έπαιρναν μορφή με την κίνηση, τη μελωδία και τα κοστούμια πάνω στη σκηνή, ήξερα από πολλή μικρή ηλικία τι θα κάνω όταν μεγαλώσω. Σπούδασα μπαλέτο ακολουθώντας το σύστημα της Royal Academy of Dancing του Λονδίνου (RAD) και διδάχθηκα μοντέρνο και σύγχρονο χορό, χοροθέατρο και jazz syllabus ακολουθώντας το σύστημα του «Imperial Society of Teachers of Dancing» (ISTD). Αγαπώντας τη διδασκαλία και τα παιδιά, έπειτα από τέσσερα χρόνια σπουδών, αποφοίτησα από το Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, του Πανεπιστημίου Πατρών και στη συνέχεια έκανα το μεταπτυχιακό μου στον τομέα της Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας. Συνέχισα να αναζητώ και να εξερευνώ τρόπους ώστε να έχω όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια για να διδάξω στα παιδιά την ομορφιά της έκφρασης, της κίνησης, του ρυθμού, του πειραματισμού και του αυτοσχεδιασμού και να απαντήσω στα ερωτήματά τους με ορόσημο τη φαντασία και με μέσο, το παιχνίδι. Έχω συμμετάσχει εθελοντικά σε παιδικά φεστιβάλ, κι έχω παρακολουθήσει σεμινάρια επιμόρφωσης θεατρικού παιχνιδιού, παιδικού ιχνογραφήματος και παιδικών κατασκευών, ζωγραφικής, χοροθεραπείας και αφήγησης παραμυθιού. Επίσης, απέκτησα το δίπλωμα διδασκαλίας Tumbao, έναν συνδυασμό αεροβικών κινήσεων με τεχνικές λάτιν και μοντέρνου χορού (salsa, bachata, merenque, reggaeton) σε συνδυασμό με αερόβια κίνηση.

Εργάζομαι και απασχολούμαι στη διδασκαλία και εμψύχωση του παιδιού, από το 2009. Έχω διδάξει σε παιδικά τμήματα σε σχολές χορού, παιδικές κατασκηνώσεις, ωδεία, νηπιαγωγεία αλλά και σε δημοτικά κέντρα πολιτισμού. Τέλος, προσπάθησα να εμβαθύνω στο τομέα εκπαίδευσης με μέσο το παιχνίδι και ξεκίνησα να εργάζομαι ως εκπαιδευτικός σύμβουλος και κειμενογράφος στην εταιρεία σχεδιασμού παιχνιδιών, ΙΔΕΑ Hellenic Design.

Close Menu