Εργαστήριο μουσικής

Στο εργαστήριο Μουσικής στο Δεντρόσπιτο θα γνωρίσουμε την μαγική χώρα της μουσικής, μέσα από ταξίδια και μουσικές περιπέτειες. Θα ακούσουμε μουσικές του κόσμου, θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε, συνδυάζοντας την κίνηση, το λόγο και τον ρυθμό. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουμε στα παιδιά μουσικές από όλα τα είδη, τις χώρες και τις εποχές, έτσι ώστε να διευρύνουν τους μουσικούς τους ορίζοντες, ευαισθητοποιώντας τα πάνω στη διαφορετικότητα. Επιπλέον, μέσα από δραστηριότητες εμψύχωσης, σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών. Τέλος, μέσα από το τραγούδι και τη χρήση των μουσικών οργάνων, να τους παρέχουμε ένα μέσο έκφρασης, εκτόνωσης και κοινωνικοποίησης. 

Κατερίνα Δευτερέβου

Παιδαγωγός- Μουσική παιδαγωγός- Σολίστ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Ξεκίνησα να παίζω πιάνο στην ηλικία των 10 ετών, και έκτοτε δεν έχω σταματήσει! Εκτός από την εκμάθηση του πιάνου, συμμετείχα ενεργά σε παιδικές και νεανικές χορωδίες, καθώς και σε ορχήστρες κλασικής και μοντέρνας μουσικής. Η παιδική μου ηλικία ήταν περιτριγυρισμένη από μουσική! Το 2012 τελείωσα τις σπουδές μου στα ανώτερα θεωρητικά μουσικής, ενώ το 2018 πήρα το δίπλωμα στο πιάνο με πρώτο βραβείο και τιμητική διάκριση, καθώς και το ATCL Piano Performance από το Trinity College London.

Παράλληλα με τις μουσικές μου σπουδές, καθώς όνειρό μου ήταν η διδασκαλία, ολοκλήρωσα το 2015 τις σπουδές μου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Αθήνα, έχοντας κάνει πρακτική άσκηση σε σχολεία της  Φινλανδίας, ενώ το 2018 έλαβα τον μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Έχω παρακολουθήσει εργαστήρια μουσικοκινητικής αγωγής Orff, συνέδρια μουσικής παιδαγωγικής, σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας αλλά και εναλλακτικής παιδαγωγικής και δημοκρατικής παιδείας. Από το 2017 είμαι εθελόντρια σε ΜΚΟ, όπου προσφέρω μαθήματα μουσικής σε παιδιά-πρόσφυγες.

Είμαι ενεργή στη διδασκαλία από τα 2012, διδάσκοντας πιάνο και μουσικοκινητική αγωγή σε ωδεία και παιδικές κατασκηνώσεις, ενώ έχω συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα και συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τη Λυρική Σκηνή. Πιστεύω στη δύναμη της μουσικής και στο ρόλο που μπορεί να παίξει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και μάθησης του παιδιού. Ειδικά σε μια εποχή που τα μουσικά ερεθίσματα είναι απεριόριστα, είναι σημαντικό να παρέχουμε στα παιδιά μια ευκαιρία για ουσιαστική επαφή με τη μουσική.

Close Menu