Εργαστήριο θεάτρου

Τα παιδιά, μέσω του Θεάτρου, έρχονται σε επαφή, με τρόπο βιωματικό, με την ελληνική και ξένη παιδική λογοτεχνία, την ποίηση, τη μυθολογία, τη λαϊκή μας παράδοση, την αρχαία ελληνική δραματουργία. Εκφράζουν τα συναισθήματά τους, ανακαλύπτουν τον εαυτό του, μαθαίνουν να σέβονται τους άλλους και να συνεργάζονται μεταξύ τους. Διευρύνουν τη φαντασία τους, προβληματίζονται και ευαισθητοποιούνται πάνω σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα. Μέλημά μου είναι η ηθική, ψυχική και αισθητική καλλιέργεια των παιδιών και σκοπός του εργαστηρίου Θεάτρου στο Δεντρόσπιτο είναι το παιδί να αγαπήσει το Θέατρο!

Αφροδίτη Λιουδάκη: Θεατροπαιδαγωγός – Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία συμμετείχα σε παιδικές θεατρικές ομάδες, έκανα μαθήματα κλασικού χορού και πιάνου. Η ενασχόληση με τις  Τέχνες συνόδευε όλα τα μαθητικά μου χρόνια και όνειρό μου ήταν να μπορέσουν κάπου αυτές να συναντηθούν και να συνδυαστούν. Το Θέατρο μου έδωσε την ευκαιρία να το πραγματοποιήσω!  

Αφού αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπου ήρθα σε επαφή με τη σκηνοθεσία του Κινηματογράφου, συνέχισα την εκπαίδευσή μου στο Πανεπιστήμιο στον τομέα του Θεάτρου ως Παιδαγωγικής Μεθόδου και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας. Παρακολούθησα εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού, σεμινάρια Σκηνοθεσίας, Κινησιολογίας και Αφήγησης παραμυθιού, καθώς και σεμινάρια Μουσικοκινητικής του συστήματος Carl Orff. Εργάστηκα στην Τηλεόραση, στον τομέα του Πολιτισμού, και συμμετείχα σε εκπαιδευτικές θεατρικές ομάδες. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με την εμψύχωση ομάδων σε σχολεία και πολιτιστικούς χώρους.

Close Menu